Att lära sig HTML

Det finns många som tror att bygga webbsidor och skriva HTML kod är svårt men faktum är att det är mycket lättare än vad många tror. Med lite hjälp och lite tålamod så kan man komma långt. HTML är det märkspråk man vanligast använder för att bygga och designa webbsidor. HTML står för Hyper Text Markup Language och I texten nedan kan du läsa lite om hur det funkar samt hitta några bra tips på att lära sig skriva HTML.

Till skillnad från vad många tror så kan man faktiskt inte kalla HTML ett programmeringsspråk utan det är snarare en uppsättning av markeringskoder. Dessa koder bestämmer utseendet på en webbsida som till exempel vars det ska vara text, vilken font texten ska vara och om den ska vara fet eller kursiv. Man skulle kunna säga att HTML är byggstenarna som vi använder för att bygga webbsidor.

På nätet kan man hitta många bra tutorials som kan hjälpa dig förstå hur HTML funkar och hur man ska använda det. Det enda man behöver för att börja skriva HTML är något notepad program som till exempel anteckningsblocket som följer med windows. Där skriver man sin kod som man senare kör i webbläsaren.