Bra verktyg för att skapa

För många webbdesigners så börjar det när man får sin första dator, det byggs på ett intresse för att skapa något online och den kusnkapen förbättras allt eftersom man får hålla på. Idag så finns det bra utbildningar för att bli webbdesigner och har man fallenhet för det och ett stort intresse så är det bra att lära sig de verktyg som finns för att skapa design online.

Det absdolut bästa du kan skaffa dig är en ordentlig dator som klarar av lite större arbeten, dagens bärbara datorer kan ha en kapacitet som du klarar dig långt med. Skaffa extra tillbehör som laddare, extra batterier och annat som kan vara bra om något skulle haverera eller tappas bort. Externa hårddiskar är bra att köpa för att spara ner dina arbeten på.

De verktyg i din dator för att kunna arbeta med design skiljer sig lite åt beroende på hur du jobbar, Photoshop är ett bra verktyg där du kan jobba med bilder men också skapa egna logos och andra detaljer som kan användas till en webbdesign. Det finns bra kurser man kan kolla upp på nätet om man inte har full koll på just Photoschop.

Även InDesign i Adobefamiljen kan vara bra att använda sig av i arbetet med en webdesign och det finns även andra verktyg som kan vara bra att kolla upp. Även om det hela börjar med papper och penna så behövs det ett gäng digitala verktyg för att få ihop det i slutändan, här hittar du en bra artikel som tar upp några av dessa verktyg.