Planera för sommarens trädgård nu i vinter

Att planera din trädgård på vintern är ett bra sätt att förbereda sig inför kommande säsong. Du kan också dra fördel av lägre priser på växter och frön vid den här tiden på året. Många nätbutiker inklusive CDON har spännande rabatter och erbjudanden.

Planera för din trädgård

Att planera för din trädgård nu i vinter kan vara svårt. Säsongen är lång och oförutsägbar, så det är svårt att veta när man ska börja planera. Men det finns några saker du kan göra för att se till att du är förberedd när vintern kommer.

Gödsla och städa

Det är dags att gödsla och även städa i trädgården. Det första du behöver göra är att rensa upp alla löv, pinnar och annat skräp från trädgården. Detta hjälper till att bli av med skadedjur.

Skydda dina växter

Du behöver dessutom veta vilka växter som behöver skydd mot det kalla vädret. Detta variera beroende på var du bor, några exempel är:

- vintergröna

- rosenbuskar

- fruktträd som äppelträd eller persikoträd

- bärbuskar (som hallonbuskar)

Den andra saken är att veta vilken typ av skydd dina växter behöver. Detta beror på om de är perenner eller ettåriga. Nästa steg är att gödsla dina växter. Du kan använda kompost eller gödsel eller använda ett ekologiskt gödselmedel.